Makyaj Kontür İşlemi Ve Yapılışı

01.06.2017
2.453
Makyaj Kontür İşlemi Ve Yapılışı

Yüze Kontür İşlemi Nasıl Yapılır

Günümüzde yüzümüzü istediğimiz şekle sokmak istediğimiz yüz hatlarına sahip olmak mümkündür. Bu ameliyatla ya da makyajla yapılabilecek bir işlemdir. Ameliyat işlemi oldukça zor ve zahmetlidir, kimse bıçak altına yatıp ameliyat olmak istemez güzel görünmek uğruna daha kolay yollar günümüzde mümkündür, teknolojinin gelişmesi ve makyaj ürünlerinin çeşitliliğinin artması ile daha genç güzel ve çekici görünmek daha kolay hale gelmiştir. Yüze kontür işlemi günümüzde uzman kişiler tarafından kolayca yapılabilir buna ek olarak evde yüzüne kontörlüme işlemi yapmak isteyen bayanlar ise uzman kişiler tarafından hazırlanan videolara bakarak kontür işlemini rahatça evlerinde kendileri uygulayabilirler.

Kontür işlemi kısaca yüz hatlarının belirginleştirerek, elmacık kemiklerini ortaya çıkartmaktır, insanların yüzleri değişiklik gösterebilir. Üçgen şekilde yüze sahip olan, kare, yuvarlak ya da dikdörtgen biçiminde yüz hatlarına sahip olan insanların kendilerine özel kontürleme işlemleri yapılmaktadır. Kontürleme işlemi yüzü olduğundan daha dar, geniş ya da büyük gösterebilir. Bu günümüzde ameliyatla da yapılabilecek bir operasyondur, ama evde makyaj işlemiyle kolayca dakikalar içerisinde acısız ve zahmetiz olarak uygulanabilir.
Kontür işlemiyle burun daha küçük, daha kalkık daha dik, kaşlar daha kavisli görülebilir. Burnun büyüklüğünden şikayet eden bayanlar evde kullanacakları birkaç malzemeyle yüzünü, burnunu, elmacık kemiklerini, alın bölgesini istedikleri şekle sokabilirler.

Küçük makyaj hileleri ile dudakları büyütmek, gözleri daha büyük göstermek, gözleri daha parlak göstermek mümkündür. Kontürleme işlemi için ise sadece bir adet aydınlatıcı ve koyu renkte yüz hatlarını belli etmek için kahverengi kontürleme rengi olması gerekmektedir. Yüz şeklinizi analiz edip ardından size uygun olan kontürleme işlemini belirleyerek, yüzünüze kontürleme yapabilirsiniz.

Kontür Nasıl Yapılır

Kontür aslında uzun yıllardan beri Hollywood yıldızlarında oldukça fazla kullanılan bir tekniktir. Uzun bir dönem diğer insanlar için bilinmeyen kontür Youtube videolarının çoğalmasıyla popüler hale geldi ve herkes bu teknikleri öğrenmek ve uygulamak istiyor. Kontür yüze uygulandığı gibi vücuda da uygulanmaktadır. Genel olarak amaç vücutta yer alan bazı yerleri belirginleştirip ön plana çıkarmak ve bazı yerleri koyu renkle gölgelendirerek geri plana atmak.

Yüz kontürü nasıl yapılır ondan başlayalım. Öncelikle kontür için bir tane yüzünüzden 2 tan kotu fakat içerisinde sıcak tonlar yani kırmızılık ve turunculuk barındırmayan bir ürün. Diğeri ise yine ten renginizden 2-3 ton açık renkte alt tonunuza göre sarı veya somon alt tonlu bir renk ama genel olarak sarı alt tonlu ürünler ile kontür yapmak daha güzel sonuçlar verecektir. Kontür yapacağınız yerlerden bahsedelim. Öncelikle ideal yüz tipinin oval olmasını bilmeliyiz. Yani bunun için eğer kare yapıca bir yüzümüz varsa koyu renkli ürünü çene kenarlarına, alın kenarlarına uygulamalıyız. Öte yandan eğer sivri bir çenemiz varsa çenemizi biraz daha yuvarı taşımak için hemen ucuna koyu ürün uygulamalıyız. Açık renkli ürünler ise yine eğer elmacık kemiklerimiz gibi elmacık kemiklerimizin altı gibi alnımızın ortası gibi ön plana çıkarmak istediğimiz yerlere uygulanmalıdır.

Kontür yaparken bazı yerlerin geri plana atılması ve bazı yerlerin ön plana atılması gerektiğinden bahsetmiştik. Yanı örneğin elmacık kemiklerinizi belirginleşirmek istiyorsanız, kulağınızın hemen üstünndan dudak kenarınıza doğru bir kalem koyu ve burada kemiği bulun bu kemiğin hemen alt kısmına koyu renkli ürünü uygulayın. Oldukça yumuşak hareketler ile keskin olmayacak şekilde ürünü uygulayın. Yine eğer burnunuz geniş ise oldukça hafif olmak kaydıyla kaşlarınızdan başlayarak burnunuzun ucuna doğru ürünü sürün ve belirsizleşene kadar dağıtın. Açık renkli olan ürünü ise gözaltınızdan şakaklarınıza ve burnunuzdan şakaklarınıza olmak kaydıyla üçgen çizin. Yine iki kaşınızın arasından alnınızın ortasına ters üçgen çizin. Burnunuzun üzerine de ince bir çizgi halinde ürünü uygulayın.

Setr-i Nur
Suna Yurtalan

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.