Eşarp Nedir ? Tesettür Eşarp..

04.01.2018
2.143
Eşarp Nedir ? Tesettür Eşarp..

Eşarp Nedir?

Eşarp, kadınların saçlarının ve boynunun örtülmesini sağlayan başörtüsüdür. Sadece eşarp olarak değil fular olarak boyna da bağlayanlar vardır. Günümüzde artık tesettürlü kadınların kıyafetleriyle uyum içerisinde kullandıkları aksesuar haline bürünmüş örtülerdir. İyi bir kombin yapmak isteyen kadınlar için artık birçok marka ve çeşidi bulunan bu ürünler moda adı altında tezgahlarda yerini almaktadır.

Pek kişi tarafından moda ürünü olarak anılsa da değerlerine bağlı kesimler içinde dini boyutu büyük anlam taşımaktadır. Özellikle İslam dini için çok anlam ifade eder.

EŞARP SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Yüz şekline, gidilecek yere, tarzımıza göre birçok eşarp bağlama modeli bulunmaktadır. Bunun yanında eşarbın kalitesine göre fiyatlar değişiklik gösterir. Ütü gerektirmeyen, terletmeyen, nemi çeken, iğne izi olmayan, kayma yapmayan kırışmayan gibi özellikleri vardır. Eşarp seçerken mevsimi de dikkate almalıyız. Yazlık aldığımız bir ürünü kışın kullanmamalıyız. Ayrıca kumaş türüne de dikkat etmeliyiz. Kadınlar genellikle ipek ya da kumaş tercih ederler. Daha kullanışlı ve ömrü uzun olduğu için. İpeğin parlak olması kadınlar açısından şıklık belirtisidir.

Eşarplarda bir başka önemli hususta desenlerdir. Günümüzde birçok farklı desende eşarp bulunmaktadır. Kadınların kimisi spor tarzda olanları, kimisi klasik modernleri, kimisi modern baskılı desenleri, kimisi iri desenleri, kimisi ufak desenleri, kimisi geometrik desenleri, kimisi çiçeklileri tercih etmektedir.

Eşarpta muhafazakar kesim şıklığın yanında rahatlığa da önem göstermektedir. Aynı eşarbı giydiğiniz kıyafete göre farklı şekillerde kombinlemeniz mümkündür. İsterseniz eşarbınızı tamamen arkaya bağlayarak rahat hareket imkanı sağlayabilirsiniz. İsterseniz salaş bir tarzda boyundan aşağı salabilirsiniz. İsterseniz tek bir ucunu kravat şeklinde bırakıp spor tarzda bağlayabilirsiniz.

Daha çok gençler dikkate alınarak üretilen eşarplar cıvıl cıvıl, canlı renklerde olmaktadır. Aşırı muhafazakar kesimlerde ise örtünmekteki amaç dikkat çekmemek olduğu için büyük bir çoğunluk koyu renklerde desensiz ürünleri seçmektedirler.

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.