Kapalı Gelin Başı Nişan Başı Modelleri

11.02.2017
37.865
Kapalı Gelin Başı Nişan Başı Modelleri

2017 ‘ nin En Güzel Kapalı Gelin Başı Modelleri

 

            Kapalı gelin başı özellikle tesettürlü bayanların tercih ettiği modelleri kapsar. Bu modeller hem şık bir tasarım hem de süslemelerle kapalı bayanların zevklerine göre seçilmiş modellerden oluşur. Tesettürlü hanımlar gelinlik modeline ve zevklerine göre tül ve aksesuarlar yardımıyla istedikleri başı yaptırırlar. Kapalı gelin başı yapımı biraz zahmetlidir. Özellikle seçilen model bu konuda çok önemlidir. Model seçimi kadar kullanılacak aksesuar ve iğnelerde önemlidir. Bozulmayan modeller tercih edilmelidir. Bu hususta öncelikle eşarp seçimi ve bu eşarbın kumaşı çok önemli bir yere sahiptir.

 

Çok fazla saten kumaşlar oldukça yoğun bir kaymaya maruz kalacağından saten kumaşlar tercih edilmemelidir. Biraz daha soft kumaşlar tercih edilmelidir. Ayrıca gelinliğin modeli ve tonuna uygun olarak seçilen tül ve aksesuarlarda seçimi konusunda büyük bir dikkat gerektirmektedir. Gelinlikler inci detayları varsa inci detaylı bir taç veya aksesuar kullanılmalı işlemeler varsa buna göre daha nazik yapılı aksesuarlar kullanılmalıdır. Aksesuar seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlardan biride çok fazla abartılı modeller yerine biraz daha sade modellerin tercih edilmesidir. Modaya uygun yepyeni trendlerle bütünleşmiş daha estetik ve güzel bir gelin başı için bu aksesuar ve tül seçimi yapıldıktan sonra işlemlere başlanmalıdır.

 

           Kapalı gelin başı bu seçimlerle daha estetik ve şık bir görünüme kavuşacaktır. Bu yüzden bu seçimleri yaparak kapalı bir gelin başına modern ve şık bir şekilde sahip olabilir, bu konudaki bütün yaklaşım ve önyargılarınızı kırabilirsiniz. Seçilen eşarp bir eşarp süngeri ile desteklenerek bağlandıktan sonra süsleme ve gelin başı işlemine başlanmalıdır. Eşarbın arka kısmı iç tarafa katılarak orda da bir düzen yakalanmalı özen ve dikkatli bir uygulama yapılmalıdır. Eşarp yapıldıktan sonra bir sprey yardımıyla dondurulabilmektedir. Buda oluşabilecek bozulma ve kaymaları engelleyerek büyük bir avantaj yaratmaktadır. Seçilen tül çok fazla uzun olmamalı ve düzgün kesilmiş kaliteli bir malzemeden oluşmalıdır. Bu seçimlerde büyük bir avantaj yaratacaktır. Tül tam topuz hizasına ikiye katlanmış şekilde monte edilerek tesettür gelin başı oluşturularak gelinlerin masum şık ve estetik görünmeleri amaçlanmaktadır.

 

Kapalı gelinlerin daha güzel ve daha narin görünmeleri için de aksesuarların narin yapıda seçilmesi önem taşımaktadır. Tulum üst kısmına yerleşecek olan aksesuarlar oldukça narin ve şık bir görünüm oluşturmaktadır. Bu şekilde yapılan gelin başı modelleri oldukça tercih edilen modellerdir ve bozulmaları diğer modellere göre daha zordur. Bu yüzden bu model oldukça rağbet görmekte ve modaya uygun görülmektedir. Bütün kapalı gelinlerin son trendi olarak kullanılan bu modelde isteğe göre sim veya pullarla da süslenebilmekte değişik bir hava verilmektedir.

 

Kapalı hanımların oldukça yoğun olarak talep ettiği bu modelin en büyük avantajlarından bir tanesi kolay kolay kaymaması ve bozulmamasıdır. Bu şekilde düğün sonuna kadar estetik ve şık bir görünüm yakalanmakta eşarp kaymaları da engellenmektedir. Düz sade bir eşarp yerine böyle gösterişli ve havalı modeller gelini daha zarif ve güzel göstermektedir. Bu yüzden tercih edilen bu modeller kapalı gelin başının ilk sıralarında yer almakta gelinler tarafından oldukça ilgi görerek kullanılmaktadır.

 

Daha güzel ve zarif hanımların tercihi olan model, hem kumaş seçimiyle hem de modeliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. İnci veya zarif taşlarla süslenmiş bu gelin başı hem tül ile uyum içinde olmakta hem de gelinlik modeline uyum göstermektedir. Günümüz modasına uygun olarak da özellikle tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. En çok tercih edilen tesettür modeli her türlü dış etkene karşı dayanıklı duruşu ve bozulmayan yapısıyla da gelinlerin oldukça dikkatini çekmektedir.

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.