Gelinlik Seçmenin Püf Noktaları

08.10.2019
8.014
Gelinlik Seçmenin Püf Noktaları

Genç kızlarımızın, evliliği yaklaştığında en çok zorlandığı şeylerden birisi de gelinlik. Gelinlik seçiminde karar vermek gerçekten fazlasıyla zor ve keyifli. Farklı modeller, farklı kumaşlar gelin adaylarının kafasını karıştırmakta ve seçim yaparken fazlasıyla zorlanmaktadırlar.

Gelinlik Model Seçimi Nasıl Yapılır

  •  KLASİK MODEL : Hepimizin de bildiği gibi, en çok görülen gelinlik modellerinden diyebiliriz. Göğüs bölgesi bedene sıkıca oturtulmuştur, etek bölümü geniş ve kat kat düzenlenip kabartılmış yada jupon kullanımı ile kabartılmıştır.
  • DEKOLTE MODEL : Dekolteyi, omuz ve sırt bölgesini ortada bırakarak  göğüsleri de taşıyan modeldir.  Dekoltelerin dozunu kesinlikle çok iyi ayarlamak gereklidir. Hem göğüsler çok fazla dikkat çekmemeli hem de gelinin düğün esnasında rahat hareket edebilmesini sağlamak gereklidir

  • PRENSES MODEL :  Bele oturtulmuş ve hafifçe evaze indirilen eteğin, klasik prenses modellerinde omuzlar tamamen açık pozisyonda bırakılır.Göğüsler de hoş bir şekilde değerlendirilir, Bel tarafında dikiş işlemi olmadığı için güzel bir siluet çizimi şeklinde olur.
  • MARKİS MODEL : Bel sıkılıp inceltilir.  Balen ile beden oturtan üst bölge, göğüsleri yukarı tarafa iterek, omuzları tamamen açıkta bırakıp geniş bir dekolte ile ortaya sunulur. Zengin ve bol tutulan etek, Ön taraftan açılarak içerisinde şık şekilde jupon ya da dar etek bölümünü gösterir.
  • ORTA ÇAĞ TARZI MODEL :  Balen ile bütün bedene sık oturan bir üst, kurdeleler, kordon aksesuarı ile sıkılarak ön taraftan ya da arka bölümden bağlanır. Modelin en önemli sayılabilecek özelliği ile göğüsleri çok fazla olumlu derece değerlendirmesidir. genel olarak uzun kollu ve kabarık bol bir etek kullanılır.
  • SİREN MODEL :  Dar bir elbise üzerinde geniş volan ile oynanmış, zengin bir görüntü çıkartan gelinlik modelleri diyebiliriz
  • DAR MODEL : Vücudu saran ve dökümlü kumaş ile yapılan bu dar gelinlik modeli, yuvarlak hat ile vurgulanmadığı için de gizlenebilir. Dar gelinlikler genel olarak dökümlü olan kumaşın altında belirsiz hissedilen silueti güzelleştirip giyen kişiye farklı bir hava katar.
  • AMAZON MODEL :  Gelinliklerde en çok beğenilen model, günümüzün kadın binicilerinden esinlenmekte. Ön bölgesi dar ve bedene yakın durumda iken, arka bölümü , kabarık ve zengin tutulmakta. Bazı modellerinde ise atlı binicilerin külotları gibi kumaş kalça üzerinde toplanmaktadır.
Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.