Sağlıklı bir Güzellik İçin Neler Yapılmalı

05.11.2017
2.044
Sağlıklı bir Güzellik İçin Neler Yapılmalı

Sağlıklı bir Güzellik İçin Neler Yapılmalı

Her kadın güzel olmak ister. Zaman ilerledikçe, yıllar geçtikçe de güzel olmak ve güzel kalmak zorlaşmaktadır. Bu nedenle bir kadının, her yaş gurubuna göre kendini tanıması gerekir. En başta düzenli beslenmeli, vücudu için gereken  protein, madensel madde vitamin ve sudan vücudun ihtiyaç duyduğu kadarını almalıdır. Fazla aldığı her miktarın vücudunda yağ olarak depolanacağını unutmamalıdır. Yine eksikliklerinde vücudunda zayıflık, halsizlik, yorgunluk, hastalık ve erken yaşlanma gibi belirtilerle kendini göstereceği unutulmamalıdır.

Sağlıklı insanın gözleri, yanakları parlar. Tırnaklarında kırılmalar, lekeler olmaz. Özellikle yaş ilerledikçe karşılaşılan kemik erimesiyle daha az uğraşmak zorunda kalınır. Tabi ki beslenmemize dikkat ettiğimiz gibi genç yaşlardan itibaren haftanın en az 3 gününde normal tempo ile yarım saat yürüyüşü alışkanlık haline getirmeliyiz. Sağlıkla ilgili güvendiğimiz kaynaklardan destek alabileceğimiz gibi uzmandan da yardım alabiliriz. İlla ki hastalanmamız gerekmez arada kontrollere gitmeli bizim için önemli olan konuları sorup yardım almalıyız. Sadece kulaktan dolma bilgilerle istediğimiz sonuca ulaşamayabiliriz. Küçük bir örnek vermek gerekirse bir cilt tahlili yaptırarak kullanacağımız nemlendirici, tonik, cilt temizleme ürünü, güneş kremi ile kafamıza göre ya da tavsiye üzerine alacağımız ürünler beklediğimiz etkiyi vermeyecektir.

Ayrıca beslenmemiz sırasında meyveleri lifleriyle beraber tüketmeliyiz. Bardağa koyup içmek istiyorsak meyve suyu sıkacağı ile değil blender yardımıyla istediğimiz kıvama getirmeliyiz. Günde en az iki bardak bitki çayı içmeliyiz. 25 gramdan fazla olmamak koşuluyla kuruyemiş tüketmeliyiz. Anti oksidan değeri yüksek olan kereviz, brokoli gibi ürünleri mutfağımızdan eksik etmemeliyiz. Yemeklerimizde doğal yağları özellikle de zeytinyağını tercih etmeliyiz. Yeşil yapraklı bitkilerin kalp hastalıklarından damar hastalıklarından bizleri koruyacağını unutmamalı, günde bir porsiyon tüketmeliyiz. Günde 7-8 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Sigara içmemeli alkol kullanmamalıyız. Uzun süre güneş ışığına maruz kalmamalıyız.  Neşeli ve mutlu olmalıyız. İnsanı en çok yaşlandıran, hasta eden şeyin vücut yorgunluğu değil kafa yorgunluğu olduğunu unutmamalıyız.

Saçlarımız, cildimiz tırnaklarımız, kirpiklerimiz için de beslenme ve spor dışında dışarıdan yapmamız gereken takviyeler varsa muhakkak bunları uygulamalıyız. Doğal ürünlere özellikle önem vermenin yanında yeni ürünleri de takip etmeliyiz. Bütün bunlara dikkat ettiğiniz müddetçe hem sağlıklı hem güzel olacaksınız.

Setr-i Nur

Suna YURTALAN

[wp_ad_camp_1]

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.