Her Haliyle 2017 Düğün Trendleri

29.06.2017
2.701
Her Haliyle 2017 Düğün Trendleri

2017 Düğün Trendleri

Önümüzdeki yaz evlenmeyi dileyenler için artık geri sayım başladı, kolları sıvama vakti geldi çattı! Araştırmalar yapılacak, tüm detaylar planlanacak, hazırlıklar hızlandırılacak ve o önemli gün gelecek, göz açıp kapayana kadar. Dolayısıyla önümüzdeki sezonun düğün trendlerine hemen şimdi bir göz atmakta fayda var. Son beş yıldır, fazla resmi olmayan, rahat düğünler revaçtaydı. Şimdiyse tam tersi; davet mekânından yemek sunumuna kadar çok daha gösterişli, resmi ve lüks bir arayış ortaya çıkıyor. Samimi, sıcak ortamlar elbette yine prim yapıyor. Gelin ve damada özel detaylarla şekillendirilen organizasyonlar ise ‘Haute Couture’ düğün anlayışını zirveye taşıyor.

EN ÖNEMLİ TREND: ‘HAUTE COUTURE‘ DÜĞÜNLER

Çiftlerin kendi karakterlerini, hobilerini ve zevklerini ortaya koyacak önümüzdeki sezonun düğünleri. Dolayısıyla gelin ve damadın en özel gecesi baştan sona onları yansıttığı için, sıcak ve samimi bir ortam yaratılmış olacak. Belki o gece; tanıştıkları, ya da bir çift olarak ilk kez el ele tutuştukları yerden izler taşıyacak. Veya ortak hobileri gecenin ana teması olarak baş gösterecek. ‘Bireysellik’ unsurunu ön planda tutan bu yeni anlayış, başarılı bir düğün organize etmenin sırrı aslında. Ancak planlama çok önceden yapılmalı; çünkü seçilen konseptin detaylarını organize etmek zaman alabilir.

TARZ MESELESİ

İngiliz Asaleti: Kabul edin, bir İngiliz Kraliyet hayranlığımız var. George’a yeni kardeş de geliyor, heyecanla doğum haberini bekliyoruz, İngilizlerin çay saati geleneğini, zarif sunum detaylarını ve üzerinden asalet akan hal ve tavırlarını zaten benimsedik, takdir ediyoruz. Bu hayranlık önümüzdeki sezon düğün davetlerine de yansıyacak gibi görünüyor. Bahçe partileri, öğleden sonraya yönelik ‘high tea’ çay saatlerini düşünün… Açık havada ‘al fresco’ kurulmuş, sadece dantelli narin örtüler örtülmüş masalar ve lüks seramik takımlar hayal edin. Davetliler, kibar bir şekilde gelin ve damada kadeh kaldırsın, nezaket dolu güzel sözler söylesin…
Modern Lüks: Aynı zamanda hem modern hem de lüks detaylarla zenginleştirilmiş bir düğün, romantizmin sofistike bir yorumu gibidir. Temiz ve net bir renk paleti, cesur aksanlarla hareketlendirilir. Beyazın ve fildişinin tonları, gelincik kırmızısıyla alevlendirilir. Veya yine siyah ve beyazdır favori iki renk, ancak onlara eşlik eden zümrüt yeşiliyle fark yaratılır. Burada moderni minimalist olarak algılamamak; zira kare yemek masaları, şeffaf ‘hayalet’ sandalyeler, geometrik tabaklar, monogramlı mendiller ve heykelimsi çiçek düzenlemeleri özünde minimalist ama gerçekte gösterişli bir tarzın altını çiziyor.
Eklektik Zarafet: Hem asil de hem farklı olmayı başaran, şaşırtıcı ve eklektik detayların özel kıldığı organizasyonlara da tanık olacağız 2017’te. Klasik zarafet anlayışına; resmi masa düzenlemelerine ve çiçek aranjmanlarına, loş ışıklandırmalara, dramatik düğün pastalarına ve lüks dokulu örtülere geri dönüyoruz. Ama hoş bir sürpriz mutlaka olmalı: Gece yarısı çıka gelen bir dondurma kamyonu, dans pistine getirilen atıştırma tepsileri (milkshake, sıcacık kurabiyeler, mini pizzalar), düğünün bitmesiyle başlayan afterparty’ gibi. Veya masaların ortasındaki geleneksel süs veya çiçek düzenlemelerinin yerini şampanya kuleleri alabilir mesela!
Rahat ve samimi: Eğer çift olarak rahat bir tarzınız varsa, düğününüz de mutlaka sizi yansıtmalı ve tabiri caizse ‘kasıntı’ olmamalıdır. Bir arka bahçe veya açık ve düz bir alan sözü geçen tarzda bir davet için uygun olacaktır. Coachella benzeri müzik festivallerinden ilham alın. Renkler mutlaka canlı olsun ve festival havası taşısın. Ama toprağı da çağrıştırsın; mesela güneş sarısı nefti yeşille flört ederken, terakota da katılsın aralarına. Piknik tarzında düzenlenmiş pötikare örtülü yemek masaları ve elle çizilmiş haritalar içeren davetiyeler ‘kitsch’ detaylar olarak öne çıksın.

SIRA DIŞI MEKÂNLAR

Ne kadar sıra dışı, o kadar iyi. Nasıl moda çekimleri için artık alışılagelmemiş mekânlar tercih ediliyorsa, düğün davetleri için de aynı şey geçerli olacak. Amaç: Özel ve otantik bir hava yakalamak, mekânın kendine öz havasından faydalanmak. Köşkler, özel mülkler, müzeler, mağaralar (Amerika’da çok popüler olmaya başlamış. Özellikle Kentucky, Bovding Green’deki Lost River Cave tercih
ediliyor) yeni ‘in’ mekânlar olarak öne çıkıyor. Böylece dekora fazla yatırım yapmak gerekmiyor. Ama davetlilerin mekâna ulaşması veya dekor malzemelerinin, süslemelerin taşınması açısından lojistik problemler olabileceği mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca ’destinasyon düğünleri’ de bu yaz çok moda. Yurtdışında evlenmek isteyenler için, davetlilerin tüm seyahat organizasyonunu devralıp planlayan hizmet kuruluşları var.

Setr-i Nur / Suna YURTALAN

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.