Bindallı Nedir ?

12.10.2019
2.643
Bindallı Nedir ?

Kına gecelerinin vazgeçilmez geleneksel kıyafetlerinden biri olan bindallının kökeni Osmanlı Devleti’ne kadar uzanmaktadır. Kaftanla benzer özellikler taşıyan bu kıyafet çeşitli desenlerle günümüze kadar orijinal halinde gelmiştir. Ayaklara kadar uzanan yapısıyla kapalı hanımların tercih sebebi oluyor. Kumaş yapısı genellikle ipek, kadife, saten ve atlas olarak dörde ayrılmaktadır. Kumaş seçenekleri genellikle mevsime göre değişmektedir. Sıcak aylarda kadife soğuk aylarda saten veya ipek tercih edilebiliyor.

Geçmişte kırmızı rengin hakim olduğu tesettür bindallı modelleri artık birçok rengi barındırmaktadır. Bunda kişisel zevklerin ve modanın da etkisi bulunmaktadır. Günümüzde bu kadar yaygınlaşmasının sebebi ise teknolojinin gelişmesi. Eskiden el emeği ile tek tek işlenerek üretilen bindallılar artık hazır giyim sektöründe yerini almıştır. Fakat yeni teknikler gelişse de hala normal kıyafetlere göre daha pahalıdır. Altın, gümüş desenler dantelli ve kuyruklu modeller kına gecelerinin kurtarıcısıdır. Bindallı tek başına sizinle bütünleyici bir uyum gösterebilir. Yine de ayakkabı ve aksesuar seçiminize özen göstermelisiniz. Rengiyle uyumlu bir topuklu terlik gayet şık duracaktır.

Bindallı Modelleri

Setrinur üzerinde bulabileceğiniz tesettür bindallı modelleri ile artık düğünden önce kına gecesiyle güçlü bir prova yapabilirsin. Tesettürlü olması sayesinde yaşam tarzınla da uyum gösterecektir. Gelin başını da bindallıya uygun seçerek, aksesuarlar ile zenginleştirebilirsin. Daha çok Anadolu’nun iç kesimlerinde giyilen bindallılar artık batı kısımlarında da görülmeye başlanmıştır. Vücut tipi fark etmeksizin her kadına uyabilen bu kıyafetler ile “nasıl görüneceğim?” sorusunu aklından uzaklaştırabilirsin.

Gerekirse özel dikim yaptırılarak, vücuda tam oturması sağlanabilir. Pelerinli, kuyruklu veya kuyruksuz olarak bulunabilen modeller, bütçe dostu fiyatları ile vitrinleri süslemeye başladı. Sezonun en çok satılan ürünlerini uygun fiyatlardan satın alabilir ve aksesuarlarla kombin yapabilirsin. Dilersen geleneksel detaylar ile modern detayların birleşimi olan ürünleri seçebilirsin. Yıllar sonra bile konuşulacak bir kına gecesi için hiçbir fırsatı kaçırmamalısın. Bindallı duvaklara da göz atarak, kına yakma işlemini tam anlamıyla gerçekleştirebilirsin. Alt ve üst işlemelerin yanı sıra kol detaylarını da zevkine göre seçerek, uyumlu bir gelin olabilirsin. Satın almadan önce örneklere göz atmayı unutma.

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.