Güzellik Göreceli Bir Kavram

16.06.2017
2.647
Güzellik Göreceli Bir Kavram

En Güzel Elbise Modelleri

Elbette güzellik göreceli bir kavramdır ancak bazı güzellik kavramları vardır ki birçok kişi için hemen hemen aynı şeyleri ifade eder. Sizin için güzel olanı, size göre en uygun olduğunu düşündüğünüzü tercih etmek elbette doğru olabilir, ancak bazen tercihleriniz genel kurallara uygun düşmeyebilir. İşte bu noktada genel güzellik kural ve kavramlarını tercih etmeniz sizin için daha doğru olacaktır. En güzel olduğunu düşündüğünüz elbisenin sizde de en güzel olabilmesi için, öncelikle vücudunuza uygun olması gerekir. Bazı kişiler ne giyse yakışırken, bazı kişiler ise belli başlı kıyafetlere dikkat etmeli, bazı modelleri daha çok tercih etmelidir.

Örneğin eğer gerdan bölgenizin güzel olduğunu düşünüyor ve bunu ortaya çıkarmak istiyorsanız, bunun için v yakalı, yuvarlak yakalı ya da geniş yakalı elbiseler tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer kalça kısmınız biraz genişse ve omuz kısmınız buna oranla biraz daha darsa, o zaman omuzlarınızı daha geniş gösterecek modelde elbiseler tercih etmelisiniz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise, artık bazı elbise modellerinin günümüz moda anlayışına uygun düşmemesidir. Buna örnek olarak ise, göğüs kısmından bel kısmına kadar yapışan ve sonrasında boru gibi aşağıya inan elbiseler gösterilebilir. Bu elbiselerin hem vücudun üst kısmını iyi göstermediği için hem de boru gibi aşağıya indiği için pek güzel olmadığı ve artık pek tercih edilmediği, moda otoriteleri tarafından ifade edilmektedir.

Günümüz moda anlayışına göre; son zamanlarda özellikle tek renk olan, karışık desenleri olmayan, çok mini olmayan, omuzları genel olarak biraz daha geniş ve dik gösteren elbiseler tercih edilmekte ve otoriteler tarafından tavsiye edilmektedir. Ayrıca üçgen göğüs kupları, ip askılılar, göğsün hemen altından genişleyen elbiseler, gömlek elbiseler de yine tercih edilen diğer modellerdir. Bunun yanında keten kumaşlar tercih edilen, daha etnik bir havası olan ve bunu daha modern kalıplar ve detaylar ile birleştirmiş olan elbiseler de oldukça revaçta.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, günlük olarak kullanılacak elbiseler de karışık detaylar, çok farklı dokular, çok farklı modeller pek tercih edilmemekte. Bunun yerine biraz daha minimalist, biraz daha sade elbiseler ile bunların yanında da Jean elbiseler tercih edilmektedir.

Setr-i Nur

[wp_ad_camp_1]

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.