2017 – 2018 Uzun Tesettür Etek Trendleri

15.10.2017
1.863
2017 – 2018 Uzun Tesettür Etek Trendleri

2017 – 2018 Uzun Tesettür Etek Trendleri

Uzun etekle bir çok bayan için tercih edilen kıyafet türlerinden birisidir. Pantolon ile kendini rahat hissetmeyen veya sadece vücuduna çok yakıştırmasıyla da uzun etek tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra muhafazakar giyinmek isteyen bayanlar için ve tesettürlü bayanlar için özellikle yaz aylarında pardösü giymedikleri zamanlarla tercih ettikleri bir kıyafet tarzıdır. Uzun etekleri çok farklı modellerde ve desenler de tercih edebileceğiniz gibi diğer kıyafetler ile bir araya getirmeniz de oldukça kolaydır. Nasıl bir araya getirebileceğiniz konusunda da birkaç tavsiyeyi de sizlerle yazımın içerisinde paylaşacağım.

Öncelikle 2017 yılında çok büyük desenler ön plana çıkmaktadır. Eğer tek bir hareketli parça olarak tercih edilecekse çok sade, desensiz ve net bir dokuya sahip basic bir üst ile birleştirilebilir. Bu desenler çiçek desenleri olabileceği gibi sade geometrik desenler de olabilir.

Bunun yanı sıra yine 2017 de uzun eteklerde daha spor kumaşlar tercih edilmeye başlanmıştır. Klasik hep gördüğümüz kumaşlardan da eşofman kumaşları, daha parlak kumaşlar, daha tiril ve yumuşak kumaşlar dikkat çekmektedir. Dümdüz modeller, vücudu çok fazla saran şekilde değil biraz bol kalacak şekilde tercih edilmelidir. Bunun üzerine dökümlü bir tşört terci edebilir veya eşofman kumaşlarından yapılmış olan eteklerin üzerine bol keten kumaştan yapılmış sade bir gömlek ile bir araya getirebilirsiniz.

Bu sene etek formalarında çok derin yırtmaçların estetikliğini kaybetmekle beraber A formundaki uzun eteklerde oldukça demode hale gelmeye başladı. Uzun ve bol olmayan eteklerin üzerine oversize, yumuşak dokuna ve kolayca manipüle edile bile dokularda kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Tercih ettiğiniz etekler yumuşak dokudaki elestansız kumaşlardan yapışmış etekler ise bu eteklerde yırtmaç muhakkak tercih edilmelidir. Terci edilen yırtmaz A şekilde önce bir açıklık olarak olabileceği gibi çizgi haline bir yırtmaç da olabilir. Yanda veya arkada kullanılan yırtmaçlar pek fazla tercih edilmemeli.

Whatsapp
Setr-i Nur
Setr-i Nur
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Lütfen hangi ilden yazdığınızı belirtiniz.